Thursday, July 24, 2008

GUDEG


Ingredients:
5 kaleng (blikjes) gori sing nom (Green Young Jackfruit)
½ pitik wutuhan (een halve kip)
500 ml santen
5 wungkul brambang cilik
5 siung bawang putih
2 sendok teh ketumbar bubuk
1 sendok makan uyah (naar smaak)
150 gr gulo abang
250 ml banyu adem
4 lembar godong salam
1 wungkul laos
1 mangkok kulit brambang (kulit brambang cilik, dudu Bombay)

Directions:

* Kulit godong brambang godog karo banyu, yen wis ketok abang banyune
banjur diangkat disaring. (Gunane kanggo ngabangke gorine)
* Bumbu 2 iuleg alus (blender), laos digepuk. Banjur daging pitik tugel dadi loro.

* Godog ning panci utowo kwali, daging pitik karo gori mau, nganggo
banyu brambang. Bumbu2 dilebokke pisan barengan karo salam ugo laos
mau. Yen wis banyu rodo sat, lebokke santenne pisan, masak nganti sat.
Angkat.
* Sajekno karo dilengkapi sambel goreng krecek, ayam opor, endog pindang, ugo sambel trasi karo lalapan timun.

Yen ono tanah Jowo ngabangke gori kanggo gudeg, karo banyune godong jati sing wis digodog.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...